Omplaceringshundar

I vissa fall kan man bli tvungen att lämna bort sin hund. Kanske har man inte längre möjlighet att ta hand om den av olika skäl. I värsta fall kan man också ha blivit dömd för något brott mot djur och har inte längre rätt att äga hund. Men för det mesta ligger det personliga skäl bakom beslutet.

Hör med bekanta om de vill ta hand om hunden

Det man bör göra allra först om man kan, är att hitta ett lämpligt hem åt hunden på egen hand först. Det är alltid bra om hunden redan känner de nya ägarna och har man umgåtts förut kan det te sig självklart att hunden platsar i sitt nya hem ganska snart.

Vänd dig till uppfödaren

I andra fall kan man med fördel vända sig till den person man köpte hunden av. Hen har ofta koll på omplaceringsställen där hunden kan få ett nytt hem. Då vet man också att ens ”pälskling” kommer till ett bra hem. Att hålla regelbunden kontakt med uppfödaren är alltid bra, även om man inte vill göra sig av med hunden. Man vet aldrig vad framtiden har i sitt sköte och det är bättre att vara väl förberedd på olika situationer.

Hundhem

I värsta fall kan man behöva vara tvungen att lämna bort hunden till ett hundstall eller hundhem. Se då till att gå till ett känt ställe med gott rykte. Hundstallet i Stockholm är ett berömt och seriöst hundhem som verkligen gör allt för att vara sina sötnosar till lags. De verkar också för att hundarna ska komma till nya, fina hem och inte behöva omplaceras igen.

Att adoptera en hund

Många väljer att adoptera en äldre hund istället för att köpa en valp, eftersom det finns så många hundar som behöver ett hem. Detta är en god gärning, men tänk för Guds skull på att diskutera igenom beslutet med alla familjemedlemmar först och prata ordentligt med personalen på hundhemmet för att hitta en hund som passar just er. En hund mår inte bra av att komma till nya hem stup i kvarten.