Hej, kära besökare!

Är du, precis som vi intresserade av hundar och hur de fungerar och beter sig? Då har du kommit rätt! Vi är nämligen en hemsida som har tillägnat våra bästa fyrfota vänner en alldeles egen sajt med all möjlig information som gäller hundar.

Hundarna har slagit följe med oss människor långt innan den moderna tiden och tillhör således en av våra mest trogna kamrater och hjälpredor. Man vet inte riktigt hur hundarna började stifta bekantskap med oss, men eftersom hundar kommer från vargen, antar man att domesticerade vargar sakta men säkert började närma sig människor. Och tur var väl det!

Idag tillhör hunden det mest vanliga sällskapsdjuret som människan tillbringar sin tid med, och vi ska här presentera några rubriker med intressant text som beskriver olika hundraser och grupper av hundar, vad man kan göra med sina hundar inom hundsport och tävlingsmoment, samt hur hundars intelligens och kroppsspråk uppfattas och hur det ska tolkas för att få till ett bra samarbete utan missförstånd med våra pälsklingar. Den senaste tiden har ny forskning om hundars intelligens framkommit och det är viktigt att ta vara på den informationen för att förhållandet mellan människa och hund ska fungera så bra som möjligt.

Oavsett om du själv äger en hund eller om du bara tycker om hundar, kan det vara värt att klicka dig igenom vår sajt och läsa igenom vad som står skrivet här. Kanske motiverar artiklarna dig att gå vidare med ett hundköp eller att bli uppfödare på heltid. Möjligtvis kan det även hjälpa dig att tolka din fyrbenta kompis bättre.